Capodden-Peter_org

Välkommen till Capodden. Företags-podden där vi träffar intressanta människor och pratar digital transformation och framtid.

ludvig-kolmodin

Pod #8 – Ludvig Kolomdin

NETENT är en av världens ledande leverantörer av spellösningar för casinooperatörer online. NetEnt är också kund hos Caperio så vi satte oss ner med företagets CIO, Ludvig Kolomdin, för att lyssna på hans tankar om framtiden för spelbranschen. Bland mycket annat snackade vi även om de utmaningar som de behöver förhålla sig till i denna, ibland ganska omdiskuterade, bransch.

MSK

Pod #7 – Melina, Sara & Kid

I det här avsnittet av Capodden tittar vi närmare på Caperio Skolpartners samarbete med Vistaskolan. Caperio Skolpartner hjälper skolor att bli framgångsrika i sin digitala satsning. Förutom att förse skolorna med hårdvara så utbildar Caperio bland annat pedagoger och rektorer i hur man kan använda olika digitala verktyg för att skapa nya möjligheter i undervisningen. Jag begav mig till Vistaskolan för att träffa tre elever i klass 5 för att prata med dem om deras tankar kring internet och framtiden.

Hans Werner

Pod #6 – Hans Werner

Vi blickar in i den digitala framtiden tillsamman med Hans Werner, VD och grundare av Radar Ecosystem. Vi reder ut vad som hände med Bitcoin, frågar oss om digitaliseringen får oss att sluta lyssna på våra kroppar och vad NSA har för sig nuförtiden.

Pod #5 – Camilla Wallander

Camilla Wallander har varit vd på Berghs School of communication i drygt fyra år. Under hennes ledning har skolan flera gånger kammat hem topplaceringen när världens bästa reklamskolor har utsätts.
Vi pratar om vikten av att skapa rätt kommunikation för ditt företag och hur man bör tänka för att hitta sitt unika ”WHY” gentemot konkurrenterna. Vi försökte också bena ut vilka faktorer som är viktiga att fokusera på när du vill ta till vara på dina medarbetares kreativitet.

 

Pod#4 – Micke Darmell

Vi tar ett snack med Micke Darmell som är Sveriges främsta mötesevangelist och mest anlitade föreläsare inom ”den ständiga uppkopplingen” samt inom möteskultur.

Micke har nu över 20 års erfarenhet från mötesbranschen och driver sedan åtta år tillbaka gr8 meetings som hjälper organisationer förbättra sina möten. Han har även skrivit boken Uppkopplad eller Avkopplad där han belyser hur den ständiga uppkopplingen påverkar oss och våra relationer på jobbet och hemma.

Pod#3 – Ola Ahlvarsson

Vi träffar IT-entreprenören Ola Ahlvarsson på Innovationshuset Epicenter i Stockholm. Ola har bland annat utsetts till en av framtidens ledare vid prestigetyngda World Economic Forum och omnämnts som “Top ten leading European internet entrepreneurs 1999″ av Wall Street Journal.

I denna pod berättar han bland annat om varför innovation och transformation måste bli en del av ett företags DNA och varför musikbranschen är bästa exemplet på en digital förflyttning. Lägg till visdomsord från Sensei Iryo och Gretzky. Håll till godo!

Pod#2 – Andreas Adde Johansson

Christer Haglund träffar före detta fotbollsproffset  Andreas ”Adde” Johansson för att prata om IT, kärleken till fotbollen och livet efter en professionell karriär.

Pod#1

Vi tar pulsen på Christer Haglund, styrelseordförande och Tomas Wanselius, VD. De delar med sig av dåtid, nutid och framtid.